Je immuunsysteem ondersteunen

Je immuunsysteem ondersteunen is de beste manier om met de huidige situatie om te gaan. Helaas wordt ons dat niet geleerd, veel mensen hebben geen idee hoe ze dat kunnen doen. Daarom dit artikel.

je immuniteit ondersteunen, chakanaherb

Supplementen

Neem elke dag extra vitamine D en vitamine C ( 2 tot 3 gr per dag) . Vitamine C is een anti-oxidant en belangrijke voor een goede opname van ijzer. Selenium is nodig voor een gezond immuunsysteem, is een belangrijk anti- oxidant en is onontbeerlijk voor een goede stofwisseling.

Vitamine D zorgt voor een goede emotionele stemming, is belangrijk voor je hormonale stelsel en voor een goede opname van calcium voor stevige botten. Maar ook heel belangrijk hierin is zonlicht!
Vitamine D zit in boter, volle melk en vette vis, maar de grootste bron is vit D3 ( cholecalciferol) dat ontstaat in onze huid uit dehydrocholesterol onder invloed van ultra violet zonlicht. Vit D is slechts actief als het onder invloed van parathormoon omgezet wordt tot zijn actieve vorm in de nieren.

Je hoeft natuurlijk niet midden op de dag uren in de zon gaan liggen, maar ’s morgens en in de late middag is het goed om bewust het zonlicht op te nemen.

Natuurlijke beschermende oliën tegen UV straling zijn bernagie olie, hazelnoot olie en macadamia olie( niet voor mensen die allergisch zijn aan noten) en jojoba olie.

Zink is de belangrijkste beschermer van het immuunsysteem en is nodig voor meer dan 200 enzymreacties in ons lichaam. Het is bovendien een belangrijk mineraal voor onze celmembraan en voor een goed functionerende darmwand.

Gebruik van etherische olie om je weerstand te verhogen

Ter ondersteuning van je immuunsysteem kan je etherische olie gebruiken. Deze moeten van goede kwaliteit zijn en niet gedestilleerd met solventen. Als je een doosje hebt met een rood kruis erop, gebruik die dan niet.

De etherische olie van de volgende planten hebben een goede antivirale werking:

 • Cajeput : antiviraal, luchtwegaandoeningen, helpt om slijmen te verwijderen ( verstuiven)
 • Citroen schil : antiviraal, koortswerend, krachtig stimulans voor het immuunsysteem en een goed ontsmettingsmiddel( verstuiven)
 • Kaneel (blad) Cinnamomum zeylanicum : antiviraal, antibacterieel, antiparasiet (verstuiven)
 • Laurier ( Laurus nobilis) : antiviraal, antibacterieel, antischimmel, pijnstillend, lost slijmen op, luchtwegaandoeningen (verstuiven)
 • Myrrhe (Commiphora momol) : antiviraal, antibacterieel, ontsteking werend, lost slijmen op, luchtwegaandoeningen ( mengen in een massage olie, maximum 3 %). Ditis een hars en daarom niet geschikt om te verstuiven.
 • Niaouli : antiviraal, pijnstillend, antibacterieel, lost slijmen op, koortswerend ( verstuiven)
 • Ravensara (Ravensara aromatica) : antiviraal, antibacterieel, keelontsteking, sinusitis ( verstuiven)
 • Rozemarijn CT verbenon : bronchitis, hoest, griep ( verstuiven)
 • Rozenhout ( Aniba rosaeodora) : antiviraal, antibacterieel, antischimmel, bronchitis, keelontsteking, ontsmet (verstuiven)
 • Salie ( Salvia officinalis) : antiviraal, antibacterieel, sinusitis, bronchitis, lost slijmen op ( verstuiven)
 • Tea tree ( Melaleuca alternifolia) : antiviraal, antibacterieel, stimulans voor het immuunsysteem, pijnstillend, hoest, verkoudheid, bronchitis, emfyseem , goed ontsmettingsmiddel( verstuiven)
 • Tijm CT geraniol (Thymus vulgaris) : antiviraal, antibacterieel, antischimmel, sinusitis, bronchitis (verstuiven)
 • Grove den ( Pinus sylvestris) : antibacterieel, goed middel om een ruimte te ontsmetten, sinusitis, luchtwegaandoeningen , astma, bronchitis, alergie (verstuiven)

Homeopathie om je weerbaarheid te verbeteren

Ter ondersteuning van je weerstand kan je preventief vanaf de maand september elke week 1 tabletje mucococcinum gebruiken. Bij de eerste symptomen van griep 1 buisje uitnemen van oscilococcinum, dit 3 keer per dag.
Neem 3 keer per dag quercetine en 1 keer per dag zink ( bij de warme maaltijd). Quercetine is een bioflavonoïde ( de stof in de plant die zorgt voor het verkleuren van de bladeren in de herfst).
Thee van gember helpt bij misselijkheid en braken, spierpijn en verlicht koorts. Gember heeft bovendien een antivirale werking. Je kan er voor een zoetere smaak een lepel vlierbessensiroop aan toevoegen , deze heeft ook een koortswerende en antivirale werking.

Je eigen trilling verhogen ondersteunt je immuunsysteem

Wat er nu op ons afkomt zijn lage trillingen, ook het virus is een lage trilling. Door onze eigen trilling te verhogen, zijn we veel minder vatbaar om ziek te worden en verhogen we onze weerbaarheid. Hoe verhoog je je eigen trilling?

Jezelf verbinden met de aarde en de zon verhoogt je weerstand

Verbind je elke morgen met Moeder Aarde en met de zon. Voel je liefde voor de aarde, dank haar voor alles wat je van haar krijgt : het huis waar je in woont, het voedsel dat je eet, het water dat je drinkt, de lucht die je inademt, de schoonheid van de natuur, het gezelschap van dieren en andere mensen.
Stel je voor dat er vanuit je stuit en je voeten wortels groeien die tot in het hart van de aarde reiken. Visualiseer dan hoe het zonlicht via je kruin binnenkomt en heel je lichaam schoon spoelt, laat alle zorgen, alle spanning, alle pijn afvloeien naar de aarde via je stuit.

Vraag dan aan Moeder Aarde of je voedende energie van haar mag opnemen via je voeten en voel haar respons. Je voeten gaan tintelen, de energie klimt omhoog door je benen en door heel je lichaam tot aan je kruin. Vul heel je lichaam en geef de rest af aan de kosmos. Dank Moeder Aarde voor voeden van jouw weerstand.

Richt dan je aandacht naar de zon. Dank de zon voor haar licht en haar warmte en vraag of je de lichtcoderingen mag opnemen om een wezen te worden van licht en liefde. Voel maar wat er gebeurt, je krijgt letterlijk een douche van licht die je immuunsysteem ondersteunt. Dank de zon.

Roep de krachtdieren aan om je weerbaarheid te verhogen

In de Andes zijn de krachtdieren de slang, de jaguar en de poema, de kolibrie en de condor. Zij kunnen ons helpen om ons immuun te maken tegen de chaos rondom ons.

Slang is het krachtdier van het zuiden. Je kan haar aanroepen als je bang bent en in paniek. Slang helpt jou om goed te reageren zonder er al te veel bij na te denken. Vraag haar hulp om alles los te laten wat je niet langer dient : je angst , je boosheid, je frustratie, je onrust… Vul zelf maar aan. Ze brengt heling en genezing, is beslist geen negatieve energie zoals ons altijd is voorgehouden!

Jaguar en poema helpen om alle zware emoties te transformeren. Ze helpen ons om dingen te transformeren, om nieuwe orde te scheppen in de chaos.
Zij helpen ons om afstand te nemen van dingen, zodat er plaats kan komen voor iets nieuws.

Kolibrie geeft ons moed en toont ons mogelijkheden, nieuwe wegen, toont ons hoe we op een goede manier met alles om ons heen om kunnen gaan.

Condor helpt ons om de dagelijkse kommer en kwel te overstijgen en te luisteren naar de roep van onze ziel.

Hoe kan ik mijn immuunsysteem ondersteunen en mezelf beschermen?
Getagd op: