Oorkaarsen en de kracht van vuur

Door de beheersing van het element vuur beschikt de mens over warmte en licht. De oorkaarsen wekken tijdens het branden een zelfde fascinatie op. Daardoor zijn ze al eeuwen bekend als natuurlijke behandelmethode in verschillende culturen. Oude rotstekeningen tonen deze toepassing.

De Hopi, die de oudste Pueblostam zijn, gebruikten ze al. Deze mensen hebben niet alleen een grote medische kennis maar ook een hoge spiritualiteit. Door de professionele inzet van Biosun werd deze kennis later in Europa verspreid.

Biosun oorkaarsen zijn goedgekeurd volgens de Europese richtlijn 93/42. Dat betekent dat ze behoren tot de groep van de medische producten van klasse IIa. Ze dragen dan ook een CE teken.

oorkaarsen, een combinatie van kruiden en warmte, chakanaherb Marke
oorkaarsen, een combinatie van kruiden en warmte

De behandeling met oorkaarsen

Eerst krijg je een lymfedrainage van  hals en nek. Daardoor worden de lymfekanalen schoongemaakt. De afvalstoffen die straks vrij komen tijdens de behandeling kunnen dan beter weg.

Vervolgens doe ik een massage van de reflexpunten in de oorschelp. Deze heeft als gevolg dat je lichaam meer ontvankelijk wordt voor de oorkaarsen. Tenslotte kan je zalig genieten van het geluid van de brandende kaars.

oorkaarsen om even zalig te ontspannen

Waaruit bestaat een oorkaars?

Oorkaarsen maakt men nog steeds volgens de oude traditie. Daarbij dompelt men katoen van biologische kwaliteit in een mengsel van 100 % zuivere bijenwas en kruiden.

Het katoen

Dit katoen wordt geteeld vrij van pesticiden of andere chemische bestrijdingsmiddelen. Zelfs tijdens het verwerkingsproces is er geen enkel chemisch middel toegelaten.

De bijenwas met kruiden

De bijenwas is 100 % zuiver. Het kruidenmengsel bestaat uit honingextracten en traditionele indiaanse kruiden.

Dit kruidenmengsel bestaat onder andere uit salie, sint-janskruid, kamille en 100 % natuurlijke etherische oliën. Door de warmte van de kaarsvlam komen de kruiden vrij om hun zuiverende werk te doen.

In de kaars is er ook een filter ingebouwd, zodat er geen enkel gevaar is voor verbranding .

Voordelen van een oorkaars behandeling

De behandeling met oorkaarsen heeft een drievoudige werking. Er is zowel een invloed op het fysieke vlak als op het energieveld. Bovendien hebben ze ook een heerlijk ontspannend effect.

Fysieke werking

Oorkaarsen herstellen het evenwicht van de druk in de oren en deze in de voorhoofdsholten. Bovendien kunnen ze vastzittend oorsmeer losmaken. En ook bij oorsuizen kunnen ze helpen.

Ze maken de neus vrij en verbeteren daardoor het reukvermogen. Je kan ze dan ook gebruiken bij alle irritatie van de neus, de keel en de sinusholten.

De warmte verbetert natuurlijk de plaatselijke bloedtoevoer. Dit heeft een gunstig effect op het lymfesysteem. Daardoor kunnen vrijgekomen afvalstoffen vlot afgevoerd worden.

Bij hoofdpijn en migraine verminderen oorkaarsen het drukgevoel.
Een algemene stelling is om ze te gebruiken voor alle klachten boven het sleutelbeen.

Energetische werking

Het vuur van de vlam reinigt het energieveld. Dit is duidelijk merkbaar bij Kirlian fotografie. Vuur transformeert.

Kirlian fotografie maakt de aura rond het lichaam zichtbaar.

Contra indicaties voor oorkaarsen

Er zijn enkele contra indicaties waarbij je geen oorkaarsen mag gebruiken.
Dat zijn onder andere een doorboord trommelvlies en een acute oorontsteking. Ook bij epilepsie patiënten gebruik je ze best niet. Mensen die buisjes in hun oren hebben, mogen ook geen oorkaarsen gebruiken.