Wat is spagyriek?

De naam spagyriek is een samenvoeging van de woorden span en ageirein. Span betekent scheiden en ageirein betekent terug samen voegen. De methode is gebaseerd op het werk van Paracelsus en werd verder ontwikkeld door de arts Carl Friedrich Zimpel.

Tegenwoordig is het biochemicus Naidu Gopalsamy die de producten verder ontwikkelt. Spagyriek is de brug tussen klassieke homeopathie en moderne plantengeneeskunde en heeft enkele karakteristieke bijzonderheden.

Wat is er zo bijzonder aan spagyriek?

 • Dankzij het aparte productie proces kunnen planten gebruikt worden die in fytotherapie giftig zijn. Een goed voorbeeld daarvan is de Belladonna. Omwille van deze planten is spagyriek enkel via de gespecialiseerde apotheek verkrijgbaar.
 • Er zijn op dit moment 104 essences. De trilling van elk flesje komt overeen met een van de elementen op de tabel van Mendeljeff. Bij elk probleem kijk je of je het woord kan maken met de elementen die daarop staan. Zo kan je zien welke essences in het flesje moeten. Een complex op deze manier samengesteld, heeft een heel diepe werking!
 • Deze vorm van kruidentherapie helpt je om spiritueel te groeien.
 • Een complex in spagyriek is heel erg gebonden aan naamgeving . De volgorde waarin de essences in het flesje gaan is van groot belang. Hieronder een voorbeeld.

Je hebt een flesje met volgende samenstelling : Matricaria, Angelica en Ribes nigrum. Tijdens het vullen, vorm je het woord MAR. Maar als je de essences in een andere volgorde in het flesje doet, krijg je energetisch een heel andere samenstelling. Ofwel krijg je dan RAM, AMR of RMA maar niet de MAR die je nodig hebt. Daarom is het heel belangrijk dat degene die het flesje maakt , ook echt weet wat spagyriek inhoudt.

Spagyriek kan een aanvulling zijn bij klassieke medicatie.

Spagyriek testdoos en kaartensysteem, persoonlijke begeleiding, Chakanaherb Marke
Spagyriek testdoos en kaartensysteem

Het consult

Een consult kan op verschillende manieren verlopen. We kunnen uitgaan van je geboortedatum of van je naam.

Je lichaam weet wat er aan de hand is en wat het nodig heeft. Dat kan duidelijk worden aan de hand van de testbuisjes die je kiest.

De productie van spagyriek is gebaseerd op drie wetenschappelijke gronden:

 • Gisting van planten van biologische teelt
  Men snijdt de planten in stukjes van maximum 8 mm en  laat ze gedurende 4 tot 6 weken fermenteren. Tijdens dat proces gebeuren er in de plant chemische reacties die nieuwe stoffen aanmaken. De informatie die de plant in zich draagt, gaat over op het water. Tijdens dit proces ontstaat er 2 tot 5 % alcohol uit de suikers van de plant.
 • Destillatie
  Men destilleert de planten rest die overblijft. Bij dit proces haalt men alle etherische oliën, de door de fermentatie geproduceerde alcohol en de plantensappen uit de plant.
  Ook de oplosbare vaste stoffen met moleculair gewicht kleiner dan 200 Dalton komen mee.
 • Verassing
  De planten rest bevat nu nog oplosbare stoffen met een moleculair gewicht groter dan 200 Dalton en onoplosbare vaste stoffen. Dit verbrandt men drie keer op een temperatuur van meer dan 400 ° C tot er een wit poeder overblijft dat alleen nog mineralen en oligo elementen bevat.

Dit poeder mengt men met  het distillaat  en er wordt alcohol van 17 ° aan toegevoegd. Dit nieuwe mengsel blijft 21 dagen rusten. Tijdens deze periode ontstaan er nieuwe verbindingen tussen de minerale zouten en de inhoudsstoffen van het destillaat. Vandaar de alchemie in dit product.

Tenslotte filtert men de nieuwe samenstelling en giet men ze in flesjes. Dan is de essence klaar voor gebruik.

Opbouw en afbouw van de essence

Wanneer je spagyriek inneemt bouw je de dosis langzaam op. Je kan zelfs starten met 1 druppel per dag. Het moment waarop je reactie voelt is een belangrijke indicatie van iets wat jou heeft beïnvloed.

Indien je bij inname van 3 druppels reactie voelt, dan betekent dit dat er bij jou iets zit rond je derde levensjaar.

Na een periode van inname bouw je terug af. Dat is nodig om de negatieve informatie in de cel te overschrijven met de codering van de spagyriek. Op die manier stimuleer je je lichaam om zelf actie te ondernemen, los van de inname van de essence.

Je kan kiezen voor een werking op fysiek vlak of energetisch vlak door de dosis te veranderen.
Neem je als dosis 1 druppel tot maximum 3 x 7 druppels per dag, dan krijg je een energetische werking.
Neem je daarentegen een grotere dosis van 3 x 7 druppels per dag tot 3 x 21 druppels per dag dan krijg je een fysieke werking.

Spagyrische essences maken afvalstoffen los, daarom drink je best veel water zodat deze zo snel mogelijk uit je lichaam raken.

Een greep uit de toepassingen van spagyriek

Spagyriek kan je voor alle fysieke ongemakken gebruiken. Bovendien kan het je bewust maken van de oorzaak van je klachten, want ziekte is een roep van je ziel om een andere weg in te slaan.

Op spiritueel vlak is er met spagyriek heel veel mogelijk:

 • Ontcijfer de codes in je geboortedatum en je naam.
 • Krijg een oer- vertrouwen in het leven. Er is een onuitputtelijke bron die onvoorwaardelijk voor je zorgt en die je alles zal geven wat  je nodig hebt.
 • Stem af op het weten van je hart.
 • Herinner je dat je heel en compleet bent en dat je zelf de verantwoordelijkheid kan nemen om je leven vorm te geven.
 • Ontwikkel je innerlijke zien, zodat je door de illusie van de materie heen kan kijken waarna je ontdekt dat alles een bron van bewustzijn heeft.
 • Durf stappen zetten in het onbekende zodat je nieuwe ervaringen kan opdoen.
 • Vind innerlijke vrede door jezelf te herkennen in de anderen en jezelf te bevrijden van de rollen die je speelt.
 • Wortel jezelf in het nulpunt, het stille punt in jou dat altijd onaangeroerd blijft, terwijl rondom jou alles voortdurend verandert.
 • Maak je wil vrij van alles wat je ervan weerhoudt om de Goddelijke wil uit te drukken, want deze is dezelfde als  de wil  van je hogere zelf.