De 7 inwijdingen van de Kanchis Nusta Karpay

Data: telkens van 9 u tot 18 u

Op deze dagen gaat de Nusta karpay door:
vrijdag 20 september, zondag 10 november, zondag 22 december
Bijdrage: 75 euro , syllabus, koffie, thee en water inbegrepen.
Meebrengen: schrijfgerief, kledij aangepast aan het weer, stapschoenen

Nusta karpay, Chakanaherb Marke
Nusta karpay

Wat is de Nusta karpay?

De Nusta karpay zijn inwijdingen in de vrouwelijke energie die stammen uit de traditie van de Q’ero’s, die hoog in de Andes leven. De Nusta’s waren vroeger priesteressen die in dienst stonden van Moeder Aarde. Nu zijn het vrouwelijke energieën die ons via onze chakra’s met haar verbinden.

Zeven mooie ceremonies verbinden ons met deze vrouwelijke energie van Moeder Aarde. Deze vind je vooral op plaatsen waar water is en bij ronde bergtoppen. Ook diep in onszelf, ligt deze vrouwelijke energie verborgen . Deze oeroude kracht in onszelf mag nu terug ontdekt en ervaren worden.

Vroeger werden er overal rituelen gedaan voor de godin. Met de komst van het Christendom, gingen deze verloren. Vele krachtplaatsen van de aarde, die verbonden waren met deze energie werden verlaten. We kunnen deze plekken nu terug wakker maken en deze oude gebruiken in ere herstellen.

Wat doet de Nusta karpay?

De Nusta karpay brengt balans tussen de mannelijke en de vrouwelijke energie in onszelf. Zo worden we één en kunnen we anders in een relatie staan. We zoeken dan niet langer naar onze ontbrekende helft in onze partner, maar kunnen delen vanuit onze eigen heelheid.

Deze inwijdingen zijn zowel voor mannen als voor vrouwen. Vrouwen gaan vanuit liefde in hun kracht staan en mannen leren hun zachtheid te omarmen.

De 7 ceremonies van de Nusta karpay

Elk van deze Nusta energieën heeft een invloed op een van onze chakra’s . Ze bieden ons ondersteuning en spirituele leiding. Onze chakra’s worden schoon en gaan stralen in hun oorspronkelijke kleur. Elk ritueel is een stap op het regenboogpad.

Na een periode van integratie van de Nusta energie, kan je de verdieping volgen: de Blossoming.
Dan  kan je leren hoe je de inwijdingen doorgeeft.

Dit zijn de 7 Nusta’s:

Mama Occlo

De godin van de gronding verbindt je opnieuw met Moeder Aarde en brengt ” de zaadjes van licht” in je chakra’s, zodat je je kan ontplooien tot wie je in wezen bent. Breng voor deze ceremonie 8 stenen mee , een daarvan van de omgeving waar je woont of waar je geboren bent ( het hoeven geen kristallen te zijn).

Doña Mujia

Deze godin van het water helpt je om je ego te verzachten en ruimt zware energie op. Ze leert je te leven vanuit je ziel.

Mama Simona

Wil je je voorouderlijke lijn helen? Voel je jezelf niet helemaal thuis op de plek waar je woont? Dan kan je hulp vragen aan Mama Simona.

Doña Theresa

De godin van de liefde brengt je in contact met je diepste gevoelens, met datgene wat diep in je hart verborgen ligt.

Maria Sakapana

De godin van de wind, van de expressie leert je trouw te zijn aan jezelf en uit te spreken wat je voelt. Ze helpt je om je te uiten waar jij in gelooft.

Huana huaman Ticcla

Zij is de godin van het inzicht. Ze helpt bij het openen van het derde oog, zodat je de nodige inzichten krijgt die je nodig hebt om verder te gaan op je levenspad.

Tomasa Huaman Ticcla

De godin van de integratie helpt je om innerlijk in balans te komen. Je ervaart innerlijke vrijheid en vrede.