Skip to main content

Training tot pampamesayok

met een authentieke paqo uit de Qero gemeenschap van Peru

Een paqo is een priester, een heler. De paqo pampamesayok werkt met de krachten van de Aarde. De paqo altomesayok werkt met de krachten van de bergen en de hemel. De lessen worden gegeven in het Spaans en worden vertaald naar Nederlands.

Een paqo pampamesayok kan je worden door te studeren en te werken, maar een altomesayok wordt door de natuur zelf uitgekozen. Dit zijn mensen die een blikseminslag of een ernstige ziekte overleven.

Duur van deze opleiding is 3 jaar, waarbij telkens een weekend les in het voorjaar en in het najaar. De tijd tussenin wordt besteed om met elkaar te oefenen wat er geleerd is.

Apu Ausangate

Wat leer je in deze 3 jarige opleiding tot pampamesayok?

Deze 3 jaar vormen een basis die je aanzetten tot een andere manier van leven waardoor je dichter bij jezelf komt.
Je gaat weer leven in verbinding met Moeder Aarde en met elkaar.

Voor je tot deze training wordt toegelaten, dien je vooraf de mesa training en de hucha training gevolgd te hebben.

 

 

Een stukje kosmologie

De Qeros leven nog in een hechte gemeenschap, waarbij ze elkaar steunen en helpen. Ze leven daarbij met 3 wetten.
Deze zijn : vertel de waarheid, wees niet lui en help elkaar, doe niet aan een ander wat je niet wil dat een ander aan jou doet.

Dan leef je in ayni, in complete harmonie met Moeder Aarde en met de mensen om je heen.

Verbinding maken met de krachten van de natuur en met deze krachten leren werken

De krachten van de natuur zijn levende energieën, waarmee je kan communiceren. Als je dat doet, dan kan je met hen samenwerken in plaats van te proberen hen te overheersen zoals we nu vaak doen.

Werken met de 3 werelden

De 3 werelden zijn verbonden met hun dagelijkse leven. De onderwereld, de ukhu pacha gebruiken ze om te reinigen. Deze wereld, de kay pacha laat je bewust worden van wat er om je heen speelt. De bovenwereld , de hanaq pacha, verbindt je met de zon, de maan, de sterren, de Schepper.

Werken met de mesa, reinigen en voeden van je mesa

Je leert hoe je je khyas kan reinigen, ze kan voeden en je leert verschillende technieken om met je khuyas te werken.

Inca Kallpa mediatie

Deze meditatie is speciaal voor ons ontworpen, om vertrouwd te raken met de verschillende energieën van de 3 werelden. Het is een meditatie die ons meer kracht geeft en licht brengt op ons pad.

Authentieke helingmethodes

Tijdens de opleiding leer je verschillende helingmethodes die sinds de tijd van de oude Inca’s mondeling doorgegeven werden binnen de Qero gemeenschap. Die worden nu met ons gedeeld, zodat wij hiervan kunnen leren.

Reinigen van jezelf en anderen

De aanzet hiertoe krijg je in de hucha training die je vooraf aan deze opleiding dient gevolgd te hebben. Maar tijdens deze 3 jaar leer je nog veel meer andere technieken.

Werken met je khuyas

Je khuyas zijn verbonden met de chakana, het symbool van eenheid. Je mesa bevat 12 khuyas die alle energieën in zich dragen.
Het is belangrijk dat je bij het samenstellen van je mesa je stenen zelf ontmoet, dat je die niet gaat kopen. Dan weet je waar ze vandaan komen en kan je tijdens het werken met je khuyas ook contact maken met de plek waar je ze gevonden hebt. Je kan de kracht van die plek aanroepen.

Werken met je voorouders.

Dit is een heel belangrijk aspect van de opleiding. We helen onze voorouderlijke lijn en we leren hoe we terug verbinding kunnen maken met de wijsheid van onze voorouders. Wij kunnen hen helpen en zij kunnen ons helpen.

Verschillende despacho’s maken

Doorheen deze 3 jaar, leer je verschillende despacho’s maken. Dit vormt een belangrijk onderdeel van het werk van een paqo.

Pulse reading

Als je dit eenmaal onder de knie hebt, kan je daaraan aflezen of iemand ziek of gezond is.

Zielsdelen terughalen

Bij een trauma of hevig schrikken, kan er een deeltje van onze ziel loslaten. Als we veel zielsdelen kwijtraken, maakt ons dat heel gevoelig om entiteiten aan te trekken.

Entiteiten weghalen

Ook dit is een belangrijk deel. Overmatig gebruik van alcohol, drugs, oproepen van geesten maakt je extra gevoelig om entiteiten aan te trekken.
Hoe weet je of je er een bij je hebt? Een entiteit zuigt jouw energie weg.

Uitleg over de kruiden van daar en over de symbolen in het weefwerk

De cocaplant is voor hen uiterst belangrijk. Er is daar in de bergen niet veel voedsel. Deze plant is rijk aan vitaminen en mineralen en helpt hen om het hongergevoel te verdrijven. Toeristen krijgen thee van coca om hen te helpen als ze last hebben van de hoogte.

Verder worden de cocablaadjes gebruikt voor desapacho ceremonies en readings.

Het symbool van de zon in hun poncho’s zorgt ervoor dat ze meer zonnewarmte opnemen. Het weefwerk is meer dan een weefsel, het is een gebed.

Interesse?

Bij voldoende interesse ( 12 deelnemers) wordt de opleiding ook in België ( Marke) opgestart.
Is dit niet het geval dan zal het in Nederland zijn, in Terneuzen.

Investering in jezelf is 400 euro per weekend.

Neem gerust contact via mijn contactformulier of telefonisch op 0492 945894

Vul hieronder je gegevens in en ontvang onze nieuwsbrief