Skip to main content

Wat is spagyriek?

Erik Welten, verantwoordelijke van de spagyriek apotheek verwoordt het als volgt. Met zijn toestemming geef ik dit weer op mijn website.

  • Spagyriek: Alchemistische kruidenremedies voor de totale mens
  • Dit is een natuurlijke en holistische behandelmethode die is gebaseerd op alchemie. In de alchemie past men processen van zuivering en transformatie toe, die erop gericht zijn om de essentie bloot te leggen. Hiermee bedoelt men: het ware Zelf, het innerlijke goud. Spagyriek helpt jou om dit te ontdekken en tot ontwikkeling te brengen.
  • Bij deze alchemistische bereiding gaat men uit van medicinale planten en kruiden, die al eeuwenlang bekend staan om hun heilzame eigenschappen. Het bereidingsproces bevrijdt de essentie – het diepste wezen – van de plant. Daarom is dit eindproduct dan ook een ‘essence’.
  • De essences vormen een synthese van het potentieel van homeopathie, fytotherapieBachbloesems en Schüssler-zouten. Wat er in de plant gebeurt tijdens het bereidingsproces, herhaalt zich in jou als je spagyriek gebruikt. Je essentie- je ware Zelf – wordt bevrijd, zodat je als mens volledig tot bloei komt.

Een klacht is een signaal van je lichaam

In deze tak van de fytotherapie beschouwt men klachten als een proces waarbij niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel betrokken zijn. Daarom is de behandeling niet enkel gericht op het verlichten van symptomen. Met deze essences dring je tevens tot in de diepste lagen door: daar waar de kern van het probleem te vinden is.

Tijdens dit proces ontstaat er bewustwording van datgene wat je in de weg heeft gestaan om jezelf te zijn. Want pas als je jezelf bent, verkeer je in een natuurlijke staat van heelheid en ontstaat er heling. Spagyriek brengt deze informatie naar de oppervlakte. Zo kom je in een staat van harmonie in lichaam, geest en ziel.

Het assortiment van spagyriek

De spagyriek Apotheek werkt met het assortiment van de Duits-Zwitserse firma Phylak Sachsen. Dit assortiment bestaat uit ruim 100 verschillende essences. Hierdoor is er een oneindig aantal mogelijkheden van complexen mogelijk. Het stelt de voorschrijver in staat om de behandeling met spagyriek nauwkeurig af te stemmen op het individu. De essences zijn genummerd en voorzien van de Latijnse naam van de plant.

Maak nu je afspraak

Het consult

Tijdens een consult gebruiken we het kaartensysteem en de testbuisjes om de passende essences voor jou te achterhalen.

Spagyriek testdoos en kaartensysteem

Hoe gebruik je spagyriek?

Spagyriek bestaat in een druppelflesje, een spray of als gel of crème voor op de huid. De voorschrijver adviseert je bij de dosering.

Bij orale toediening hou je de druppels even in de mond, voor je ze doorslikt. Je kan ze op verschillende manieren innemen:

  • Druppel ze rechtstreeks op de tong
  • Doe ze op een lepeltje en neem ze zo in
  • Voeg ze toe aan een beetje water

Als je spagyriek toedient, kan er aanvankelijk een verergering van de klacht merkbaar zijn, voor er verbetering optreedt.

Wanneer spagyriek veel teweegbrengt, is het verstandig om de dosering wat te verlagen en naar eigen inzicht geleidelijk weer te verhogen. Om effect te hebben van spayriek, moet je de essence minstens gedurende 1 maand gebruiken.

Veiligheid

Spagyriek bevat 20 % alcohol. Je kan het veilig en zonder bezwaren gelijktijdig met andere behandelingen gebruiken. Voor zover bekend zijn er geen wisselwerkingen met geneesmiddelen en zijn er geen contra- indicaties. Zelfs bij zwangerschap, borstvoeding en bij kinderen kan spagyriek is het veilig in gebruik.