Skip to main content

Hucha mikhuy

Hucha mikhuy is een healing die jouw energie schoonmaakt. Bij deze sessie gebruik ik 2 zwarte rivierstenen die een paar vormen , om alles wat op jou weegt te reinigen.

Wat is Hucha?

  • Er is een blokkade in een van je chakra’s of in een van je meridianen.
  • Je loopt rond met negatieve emoties zoals woede, frustratie, angst, verdriet die je niet kan uiten.
  • Je bent een ‘spons’ die alles oppikt uit je omgeving. Dat kan je ziek maken en volledig uitputten.
Wil jij je woede, je verdriet… kwijt?

Hoe wordt je energie schoongemaakt?

De Hucha mikhuy healing gebeurt met 2 zwarte stenen, die verbonden zijn met het element water en met de aarde. Water reinigt en de aarde neemt al je zware energie op en composteert die tot nieuwe sprankelende energie.

De stenen vormen een paar. De ene steen heeft een vrouwelijke energie en zuivert de linkerkant van het lichaam, die je emotionele kant is. De andere heeft een mannelijke energie en zuivert de rechterkant van het lichaam. Daar ligt je mannelijke kracht, je wil en het uitvoeren van je plannen.

De Hucha mikhuy stenen halen ook de energie die niet bij jou hoort, weg. Het gaat hier vooral om energie van andere mensen, die zich genesteld heeft in jouw energieveld.
Ons jachtige leven is de voornaamste oorzaak, dat dit kan gebeuren. We zijn constant druk bezig waardoor we minder gecenterd zijn in onszelf. Zo ontstaan er zwakke plekken in ons energieveld en in ons fysieke lichaam. Vooral het gebied van de navel en de keel zijn heel gevoelig.

Hoe weet je dat je energie meedraagt die niet van jou is?

Er zijn verschillende symptomen die hierop wijzen.

  • Allereerst kan je fysieke pijn voelen in de maagstreek. Deze pijn kan natuurlijk ook veroorzaakt worden door problemen met je spijsvertering. Maar als de dokter niets kan vinden, dan kan dit zeker een energetische oorzaak hebben.
  • Je kan ongewone bewegingen voelen in je lichaam.
  • Wanneer je een slechte adem hebt, kan dit veroorzaakt zijn door vreemde energie in de nieren en de lever.
  • Ook als het je heel moeilijk lukt om te communiceren met anderen of wanneer je veel ruzie maakt, kan je denken aan een vreemde energie.
  • Een plotse verandering in je gewoonten kan ook in die richting wijzen.
  • Je hebt het gevoel dat je helemaal vast zit, je onderneemt van alles maar er verandert niets.
  • Je kan je ontzettend moe voelen van een energie die niet bij jou hoort.
Wil jij je woede, je verdriet… kwijt?

Hoe komt er andere energie bij jou?

Iemand roddelt over jou en projecteert daarmee zijn gevoelens op jou. Maar ook wanneer je jezelf veroordeelt, te streng bent voor jezelf, perfect wilt zijn, kan je zware energie ontwikkelen. Deze komt dan eigenlijk uit jezelf, maar maakt je tegelijk kwetsbaar om soortgelijke energie van anderen aan te trekken.
Emoties die je niet uit zijn ook een grote oorzaak van zware energie. Ze maken je vatbaarder om soortgelijke energie aan te trekken.

Waarom gebeurt dit?

In het Westen lopen we meestal rond met een open navel. Bij ons worden de navelstreng en de placenta dikwijls aanzien als medisch afval of wordt er cosmetica van gemaakt.

In de Andes wacht men met het doorsnijden van de navelstreng tot die ophoudt met kloppen. Dat is het teken dat al het bloed van de baby in zijn lichaam is. Er wordt een ritueel uitgevoerd om de navelstreng en de placenta te bedanken dat ze de baby gevoed hebben tot aan zijn geboorte.

Bij dit ritueel wordt de navel van de baby energetisch gesloten, zodat de baby in zijn eigen energieveld kan zijn. Zo voorkomt men dat vreemde energieën langs deze opening binnenkomen in zijn energieveld.

Daarna begraaft men de navelstreng en de placenta in de aarde. Dit is dan letterlijk de plek van je roots, de plek waar je wortels zitten, waar je geboren bent.

Omdat dit hier volledig ontbreekt, blijft onze navel openstaan. Ons lichaam herinnert zich dat het langs deze opening gevoed werd en er werd niets ondernomen om deze opening te sluiten. Onze open navel is dus eigenlijk cultureel gebonden.

Wat is het effect van deze behandeling?

De Hucha Rumi verwijdert de zware energie die je opgenomen hebt in een recent verleden (tot een jaar geleden). Door jezelf iedere maand te reinigen van deze energieën, voorkom je dat ze dieper in je energieveld gaan doordringen en fysieke klachten veroorzaken. Na een behandeling voel je je lichter, vrijer, opgelucht…

Wil je meer rust?

Vul hieronder je gegevens in en ontvang onze nieuwsbrief