Skip to main content
passiflora, kruidentherapie, Chakanaherb

Kruidentherapie

De kruidentherapie is onderverdeeld in verschillende takken. Het onderscheid zit in de bereidingswijze van de preparaten.

De kruidentherapie is erop gericht het zelfgenezend vermogen van je lichaam te ondersteunen. Dat heeft namelijk een heel fijn mechanisme dat ervoor zorgt dat  je inwendig milieu in evenwicht blijft. Daarbij is vooral het zuur-base evenwicht van groot belang.

Dit proces van het zoeken naar evenwicht noemen we homeostase. Als je ziek wordt,  betekent dit dat dit fijne mechanisme verstoord is. Samen met jou ga ik op zoek naar de mogelijke oorzaak hiervan. Met de juiste therapie kunnen we deze balans terug herstellen.

Welke kruidentherapie kan jou het beste helpen?

  • Fytotherapie steunt op het gebruik van de ”totum” van de plant.  Totum betekent dat alle inhoudsstoffen van de plant aanwezig zijn in de bereiding. Al deze stoffen zijn immers van belang want zij vormen samen een synergie.
  • Emoconie is een nieuwe kruidentherapie die planten koppelt aan emoties. De bereidingen noemen emotionele concentraten of kortweg emocons. Een emocon is geen bloesemremedie. Deze bereiding kan je helpen om negatieve emoties om te buigen in een positieve gemoedstoestand.
  • Spagyriek is de alchemist in de kruidentherapie. Als gevolg van een bijzonder productieproces verdwijnt de giftigheid van bepaalde planten. Voorbeelden daarvan zijn de spagyrische essence van Belladonna, Datura en Aconitum.
Goudsbloem
Teunisbloem
Zonnebloem

Samenwerking

Voor een professionele massage met toepassing van etherische oliën, kan je terecht bij mijn collega Carine Caveye. Je kan enkele huizen verder terecht om een recept voor kruidenthee op te halen, bij Pan’s Kruidbar.

Vul hieronder je gegevens in en ontvang onze nieuwsbrief