Skip to main content
Philippe Gerard is de ontdekker van de emoconie, een nieuwe kruidentherapie die planten linkt aan emoties

De ontdekker van de emoconie

Emoconie is een nieuwe vorm van emotherapie die emoties en planten aan elkaar linkt. De componist hiervan is Apotheker Philippe Gerard.

De kruidentherapie is erop gericht het zelfgenezend vermogen van je lichaam te ondersteunen. Dat heeft namelijk een heel fijn mechanisme dat ervoor zorgt dat  je inwendig milieu in evenwicht blijft. Daarbij is vooral het zuur-base evenwicht van groot belang.

Dit proces van het zoeken naar evenwicht noemen we homeostase. Als je ziek wordt,  betekent dit dat dit fijne mechanisme verstoord is. Samen met jou ga ik op zoek naar de mogelijke oorzaak hiervan. Met de juiste therapie kunnen we deze balans terug herstellen.

Wat is emoconie?

Emoconie is een hoogenergetische heelmethode met kruiden voor de behandeling van negatieve emoties. Het is een nieuwe vorm van emotherapie waarbij emoties en planten gecombineerd worden om terug in harmonie te komen.

In de emoconie gebruiken we emotionele concentraten of kortweg emocons. Een emocon bevindt zich therapeutisch in de ”grijze zone” tussen gelukkig zijn en ziek zijn. Het is geen geneesmiddel maar een manier om negatieve emoties om te buigen, vóór die kunnen leiden tot psychologische ziektebeelden.

De emocons

Een sessie

Negatieve emoties kunnen je ziek maken. Maar je kan ook door ziekte het leven somber gaan inzien. Door te luisteren en te vragen, zoek ik naar de plant die jou terug een positieve gedachtegang kan geven. Een positieve ingesteldheid, kan immers de eerste stap zijn naar genezing. Emoconie zet iets in beweging met de hulp van planten.

Maak nu je afspraak

De bereiding van de emocons

Philippe is bij het starten met emoconie uitgegaan van een vergelijking tussen de niveaus van de mens en die van een plant. Je zou die kunnen vergelijken met chakra’s.

Een verstoring in een bepaald niveau kan terug in evenwicht gebracht worden met het overeenkomend plantenorgaan. Alles wat invloed heeft op de hogere niveaus zal ook inwerken op de onderliggende.

Een extract van de volledige , verse plant heeft een helend effect op alle niveaus. Dit is de eerst fractie van de emocon. Daarna worden er extracties gemaakt van de verschillende plantenorganen, naargelang het niveau waarop ze werkzaam zijn.

Maak nu je afspraak

Emoconie en de vergelijking tussen de niveaus van de mens en de plant

Body

Body is de voeten bij de mens . Bij de plant de wortels, knollen en bollen.

Source of life

Source of life bevindt zich aan de basis van onze romp en komt bij de plant overeen met de voet of krop. Dit is het deel van de plant dat net boven de aarde uitkomt. Hierbij horen ook de bodem van de stengel, de centrale stengel en de steeltjes van vruchten.

Flow of life

Flow of life is bij de mens de navel en bij de plant de stengel of de stam bij bomen. Tot dit niveau horen ook de schors, sappen, gommen, harsen en balsems uit de stengel of de stam.

Empathy

Empathy is de zone van het hart bij de mens en bij de plant alle groene delen zoals bladeren, bovengrondse deel van kruiden en bladsteeltjes.

Expression

Expression is het vlak van de keel bij de mens en bij de plant de bloemen. Via de bloemen communiceert de plant met de natuur. Hun kleur kan een indicatie zijn voor een verband met een ander niveau.
Die kleuren zijn in de volgorde van een tot zeven : rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet of wit.

Soul

Soul ligt bij de mens op het voorhoofd. Bij de plant horen vruchten, zaden, noten en knoppen tot dit niveau. En ook alle onderdelen van de vrucht zoals het vruchtvlees, vliezen, tussenschotten, bolsters en andere omhulsels.

Spirit

Spirit ligt op de kruin bij de mens. Bij de plant is het de bereiding. Want hierin wordt de levensenergie van de volledige plant gevangen.

Bereiding van een emocon

Er wordt een destillatie uitgevoerd met planten en zuiver water (Reverse Osmose Water). Aan het water wordt een kleine hoeveelheid bio-alcohol toegevoegd. Deze dient niet alleen als bewaarmiddel. Het is ook een drager van subtiele inhoudsstoffen en energie. Daardoor is dit geen gewoon hydrolaat maar een spirit. Het proces is gebaseerd op de middeleeuwse methode voor het maken van spirit.

De alcohol neemt de verticale vortexenergie van de destillatie op. Het water absorbeert de horizontale, polaire en lineaire energie.

In een gedestilleerde vorm behoudt de plant zowel zijn fytotherapeutische – als aromatherapeutische eigenschappen. Deze wordt aangevuld met een werking op een van de 7 niveaus van de mens.

Elk niveau heeft te maken met verschillende emoties en planten brengen deze weer in harmonie.

De compositie van de emocons is een combinatie van rationele kennis over de inhoudsstoffen van de plant en intuïtie.

Welke emocon kan ik gebruiken?

Momenteel zijn er 70 verschillende emocons beschikbaar. Om het geheel overzichtelijk te houden, heeft Philippe deze ingedeeld in 10 groepen.

Zo heb je de groep van twijfel, onkunde, uitputting, stress, angst, kwelling, boosheid, ontbering, geweeklaag en melancholie.
De werking van iedere emocon binnen een groep is net iets anders dan de andere.

De niveau emocons

De niveau emocons zijn combinaties die inwerken op een bepaald chakra. Ze hebben elk een specifieke kwaliteit en hebben een Indische naam gekregen. Philippe combineert immers planten van hier met andere uit het oosten.

 • De SHUNAJA emocon geeft je vitaliteit op body.
 • PIPANKA geeft je energie voor source of life.
 • BALOOTAL brengt inzicht voor flow of life.
 • KANTEE, het lachende gezicht is een wellnessbrenger voor het niveau empathy.
 • CHANDAFNI brengt de nodige zekerheid op het niveau van expression.
 • DHAHALJA is de vredesbrenger voor soul.
 • GULAKI is de emocon van het zevende niveau en is de geluksbrenger.

Deze niveau flesjes werken in 2 richtingen, van de voeten tot de kruin en van de kruin tot de voeten!

Om te realiseren (1) heb je creativiteit nodig (2). Daarvoor is doorzettingsvermogen essentieel (3). Je bereikt dit pas als je eerlijke intenties hebt (4) en  erover  spreekt zodat anderen erover weten (5).  Door er over  na te denken met kennis en wijsheid (6) en je open te stellen voor antwoorden van het universum (7).

Een idee uit je vrije wil ontsproten,  kan de kiem zijn van iets moois (7). Je kan je idee pas realiseren nadat je er diep over nadenkt (6) en erover spreekt (5). Dit verankert het idee en maakt het realiseerbaar. Met goede intenties en oprechte bedoelingen (4) zal je vastberaden doorzetten, niet opgeven en niet toegeven (3). Je zal de creativiteit, de passie en de vitaliteit (2) hebben om je idee ook in de materie neer te zetten (1).

De pelgrim emocons

Philippe is zelf een verknochte pelgrim. Tijdens zijn vele tochten is hij volledig aan zichzelf en zijn emoties overgeleverd. Daaruit ontstonden er flesjes met een combinatie van verschillende emocons.

 • BAREFOOT geeft je de nodige aarding om iets te realiseren.
 • ELEMENTARY helpt je om energie te halen uit de elementen in de natuur.
 • SENSATORY zet je zintuigen op scherp, zodat je waakzaam bent en de dingen opmerkt die zich aandienen.
 • PANTA REI zorgt voor de nodige stroming, zodat je vooruitgang kan boeken.  Je laat je ook niet langer ompraten door anderen. Je geeft niet meer op en geeft niet meer toe.
 • CYCS geeft je een positieve gemoedsgesteldheid. Je gaat inzien dat het verleden voorbij is, dat in het heden alles is zoals het moet zijn en je kijkt vol vertrouwen naar de toekomst.
 • QUANTUM geeft je bescherming en zorgt dat je een veilig gevoel hebt. Het houdt je vrij van kwaadwilligheid van anderen of van jezelf en vrij van tegenslag.
 • GULAKI STAR laat je aankomen waar je moet zijn, helpt om je doel te bereiken. Je bent op het juiste moment op de juiste plaats en met de juiste mensen.

De welness emocons

 • De WHISTLING bevat een combinatie van emocons. Dit is een flesje om ’s morgens in te nemen zodat je opgewekt de dag tegemoet kan gaan.
 • De  HUMMING is een andere combinatie die zorgt voor ontspanning en een goede nachtrust.
 • De QUANTUM is een EHBO flesje dat je in geval van shock kan gebruiken.

Vul hieronder je gegevens in en ontvang onze nieuwsbrief