Skip to main content
Over Carmen Vandorpe, gezondheidstherapeute, Chakanaherb Marke

Van gezondheidstherapeute tot hoeder van de aarde.

Mijn naam is Carmen Vandorpe. Ik werd geboren in Zwevegem en woon sinds mijn huwelijk in Marke. Ondertussen zijn er heel wat jaren voorbij gevlogen en zijn we 42 jaar getrouwd. Onze 3 volwassen dochters hebben hun eigen gezin en onze kleinzoon is al een flinke tiener.

Reeds als kind was ik gefascineerd door alles wat ik zag groeien en bloeien in de bermen waar ik voorbij kwam. Toen ik ongeveer 25 jaar geleden mijn werk verloor, was het voor mij zonneklaar wat ik met mijn vrije tijd zou doen. Ik startte de herboristen opleiding.

Daar stopte het niet bij, er volgden nog een aantal opleidingen om mij wegwijs te maken in de werking van het menselijk lichaam.
Ook het energetisch vlak kon niet ontbreken, want een mens is meer dan zijn fysieke lichaam. Maar er was voor mij telkens iets dat ontbrak, al kon ik niet goed uitmaken wat dat dan precies was.

In 2008 startte ik mijn eigen praktijk onder mijn naam. Maar de grote ommekeer kwam er voor mij toen ik de paqo’s van Peru ontmoette. Zij brachten mij dat ontbrekende stukje: het aspect van de ziel. Ik ben mij gaan verdiepen in hun wijsheid en ben ondertussen een hoeder van de aarde geworden. Zo kwam mijn praktijk ook aan zijn naam : Chakanaherb.

De chakana is het Inca symbool voor eenheid, het symbool voor het web van levende energie, die alles verbindt. Herb is het Engelse woord voor kruid.
Welkom bij Chakanaherb.

In munay (vanuit mijn hart)

Mijn missie

Ik ben overtuigd van de genezende kracht van de kruiden en het zelf genezend vermogen van ons lichaam.

In de loop van de jaren heb ik daar heel wat kennis rond opgedaan. Dit niet alleen vanuit mijn opleiding, maar ook vanuit eigen ervaring bij ernstige ziekte. Die kennis wil ik nu graag met jullie delen.

Sinds de ontmoeting met de paqo’s en hun manier van helen, komen er steeds meer puzzelstukjes op hun plaats. Dit is het pad dat ik wil gaan, samen met jullie.

Je bent van harte welkom bij Chakanaherb.

Trots lid van Zorg Zoeken

Vul hieronder je gegevens in en ontvang onze nieuwsbrief