Engelwortel is een hele mooie plant, die jammer genoeg op veel plaatsen aan het verdwijnen is. De oorzaak hiervan is onder meer het verdelgen van de uitheemse berenklauw. Vaak worden de planten bij het opkomen met elkaar verward.

Engelwortel in de fytotherapie

De wortel van de Angelica gebruik je bij allerlei klachten van de spijsvertering. Hij heeft niet alleen een uitstekende krampwerende werking op maag en darmen. Alle sappen van de spijsvertering gaan beter vloeien: maagsap, gal en pancreasenzymen. Zo heeft zij een gunstige invloed op heel je maag- darmstelsel.

Zwangere vrouwen gebruiken echter beter geen engelwortel omdat de plant eveneens een stimulerende werking heeft op de baarmoeder, ze kan de menstruatie opwekken.

Wegens zijn zeer typische geur, gebruikt men de etherische olie vaak in de parfumindustrie.

Ook in de keuken kan je met Angelica alle kanten uit. De stengels kan je confijten en gebruiken in gebak en desserts. Maar je kan er ook een lekkere confituur mee maken.

Daarnaast kan je het blad van engelwortel verwerken in een slaatje, je kan ze klaarmaken als spinazie of ze gebruiken als soepgroente. De bladeren hebben een zoete smaak die een beetje aan zoethout doet denken.

Engelwortel in de emoconie

De emocon van engelwortel is gemaakt van de wortel en het zaad en van de hele verse plant.

Engelwortel brengt harmonie voor mensen die emotioneel onevenwichtig zijn. Voor hen die gefrustreerd zijn, verbitterd of teleurgesteld. Ook voor de gevoelens van onzekerheid in de puberteit brengt engelwortel soelaas.

Lig je helemaal in de knoop met jezelf of met de mensen om je heen, dan brengt zij de harmonie terug. Deze plant laat je weer positief tegen het leven aankijken.

Angelica in de spagyriek

Engelwortel draagt de trilling van zuurstof in zich. Ze heeft het nummer 8, het oneindigheidsteken. De Angelica is je beschermengel, ze brengt je de boodschappen die je nodig hebt, herstelt het evenwicht waar dat verstoord is.

De plant draagt lichtenergie die je helpt om terug te keren naar de oorspronkelijke bron, waarvan we afgescheiden zijn.

Ze help om alle aspecten van je persoonlijkheid weer te integreren en zo terug te keren naar eenheid. Engelwortel voorziet ons van nieuwe zuurstof die onze trilling verhoogt.

En ook in de spagyriek beschermt ze je spijsverteringsstelsel en bovendien je immuunsysteem. Ze beschermt onze cellen en ons DNA tegen oxidatie door zuurstof en veranderingen in trilling.

Engelwortel, een veelzijdige plant
Getagd op: